4. Vstop v videokonferenco

Za vstop v videokonference vam bodo povezave posredovali učitelji in asistenti.

Vstop je možen preko brskalnika (razen če učitelji/asistenti to onemogočijo), ali pa preko aplikacije. Kot že omenjeno, zelo svetujemo, da za vstop uporabljate aplikacijo, kot je prikazano v naslednjem poglavju.

Spodaj pa prikazujemo kako izgleda, ko vam učitelji in asistenti pošljejo povezavo do videokonference. Ko izberete "Launch Meeting", vam bo ponudilo izbiro brskalnika ali aplikacije, če si jo namestite. Za namestitev aplikacije vam na več mestih ponujajo prenos, kot je tudi na spodnji sliki pod "Download Now".

Povezavo za odpiranje v brskalniku vam ponudi, šele če/ko odklonite zagon aplikacije, ampak kot rečeno raje izberite aplikacijo, če je le možno.

Opozorilo: Če v videokonferenco vstopate preko brskalnika, kjer ste v zoom.us morebiti prijavljeni s kakšnim svojim Gmail računom, se utegne zgoditi, da boste v videokonferenco prijavljeni s tem Gmail računom, tudi, če se zažene aplikacija Zoom, v kateri ste prijavljeni z enotno digitalno identiteto oz. uradnim študentskim e-naslovom. Zato vselej svetujemo, da ste tako v brskalniku, kot v aplikaciji prijavljeni z enotno digitalno identiteto in da to preverite pred vstopom v videokonferenco.


Nazaj na programsko opremo