Izobraževanja na temo uporabe digitalnih učnih tehnologij v izobraževanju

Izobraževanja na temo uporabe digitalnih učnih tehnologij v izobraževanju

od Saša Planinc -
Število odgovorov: 1

Na spodnji povezavi imate posnetek delavnice na temo Zoom videokonferenc.

https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=YDNhdfLVefvFXvGBqkJWty78&jwsource=cl&fbclid=IwAR2_80yMQKFxM1wi4CLUyu612uAcGpGmXuC0xlM0h2p3wCSikK45bYrjw3s

Izvorno objavljeno: Monday, 31. August 2020, 15:09 PM

V odgovor na Saša Planinc

Re: Izobraževanja na temo uporabe digitalnih učnih tehnologij v izobraževanju

od Šarolta Godnič Vičič -

Če bi se želeli naučiti osnov poučevanja na daljavo, vam priporočamo dva brezplačna MOOC-a, ki se začenjata te dneve: How To Teach Online in Get Interactive: Practical Teaching with Technology.

MOOC-a se osredotočata na praktične vidike poučevanja in podpiranja učnih procesov študentov. Strokovnjaki, ki so jih pripravili, imajo veliko izkušenj s poučevanjem na daljavo.

Še beseda za tiste, ki še nimate izkušenj z MOOC-i. Udeleženci MOOC-ov imamo več opcij. Lahko nemo opazujemo zbrane vsebine in se učimo tako iz zbranih gradiv kot tudi od bolj aktivnih udeležencev. Lahko pa se tudi tvorno vključimo v razpravo udeležencev (ni nujno pri vsaki aktivnosti), rešujemo pripravljene kvize ter pišemo domače naloge. Seveda se lahko učimo tudi tako, da opazujemo, kako so se strokovnjaki lotili načrtovanja študija na daljavo. Učilnice spletnih tečajev so običajno zgled dobrih praks.