Obvestila o stanju omrežja in spletnih storitev UP

Obvestila o stanju omrežja in spletnih storitev UP

Število odgovorov: 2

To je mesto za obveščanje o načrtovanih nadgradnjah in prekinitvah v delovanju omrežja in storitev, kot tudi o nenačrtovanih izpadih in stanju v katerem smo. Informacija je objavljena zato, da si lažje organizirate svoje delo in da prosimo nekoliko potrpite v času prekinitev, ko imamo zagotovo veliko dela z vzpostavitvijo delujočega stanja. Glede vašega obveščanja nas o motnjah v delovanju, se obrnite na podporo.

Naročitev na novice

Na obvestila o stanju omrežja in spletnih storitev UP se lahko naročite v obliki RSS novic preko spodnjega gumba s povezavo.


Arnesova obvestila

Vabljeni, da preverite tudi stanje Arnesovega omrežja in storitev na spodnjem gumbu s povezavo.

Odg: Obvestila o stanju omrežja in spletnih storitev UP

od Saša Planinc -
Trenutno poteka posodobitev Moodla, na katerem je osnovana Odprta UP. Vsebine bodo predvidoma v kratkem znova dosegljive. Prosimo za razumevanje in potrpežljivost.

Motnje v delovanju - 17. julij 2020

od Saša Planinc -

V petek, 17. julija 2020, ob 12:00, bo potekal prenos strežnikov iz Actuala v prostore UP FHŠ. Ker se z ugašanjem strežnikov ugasne VIS, SAOP, Propis, datotečni strežnik (kjer so vsi dokumenti zaposlenih in skupne mape), vas prosimo, da si v skladu s tem za ta dan organizirate delo.

Isti dan ob 18.00 načrtujemo začetek prenove glavnega podatkovnega strežnika UP FAMNIT/UP IAM.  Prenova bo načeloma trajala nekaj ur. Prenovili bomo operacijski sistem in podatkovno bazo. Pričakujemo izpad vseh servisov, ki so vezani na to storitev (UNIS, Potni nalogi, vsi spletni strežniki, ki jih nadzirajo UP FAMNIT, UP CORA, UP IAM, vsi Moodle strežniki, vse storitve, ki uporabljajo db.iam.upr.si, večina VPN, jt.upr.si in jt2.upr.si).