.

Drage kolegice in spoštovani kolegi,

vabimo vas, da se nam 5. marca 2021 pridružite na 4. konferenci Lastovke UP, ki bo letos potekala spletno. Letošnje Lastovke UP se bodo spraševale, česa smo se ob izvajanju poučevanja na daljavo naučili v zadnjem letu in kaj od novih praks in rešitev velja ohraniti tudi za naprej.

Okvirne teme konference:

  •     Izzivi in dobre prakse pri snovanju gradiv za spletno izvedbo predmetov
  •     Izzivi in dobre prakse pri spodbujanju in usmerjanju samostojnega učenja
  •     Izzivi in dobre prakse pri uporabi digitalnih učnih tehnologij
  •     Izzivi in dobre prakse pri uporabi digitalni tehnologij v strokovnih službah.

Lastovke UP so namenjene izmenjavi izkušenj pri uporabi sodobnih digitalnih učnih tehnologij v visokošolskem pedagoškem procesu in predstavitvi primerov njihove učinkovite rabe. Prav tako so namenjene tudi izmenjavi izkušenj strokovnih služb pri učinkoviti uporabi informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Konferenco organiziramo v času mednarodnega tedna odprtega izobraževanja (https://www.openeducationweek.org), ki smo ga na Univerzi na Primorskem v preteklosti obeležili že šestkrat.

Lastovk UP 2021 se lahko udeležite s prispevkom (10 minutna predstavitev s 5 minutno razpravo) ali pa brez prispevka.

Udeležence s prispevkom prosimo, da do 22. februarja 2021 prijavijo svoj prispevek (naslov in povzetek do največ 200 besed v slovenščini) na spletnem naslovu https://odprtaup.upr.si/mod/page/view.php?id=999. Udeležence brez prispevka pa prosimo, da zaradi lažje organizacije konference obvezno najavijo svojo udeležbo do 1. marca 2021 (podaljšano do 3. marca 2021) na spletnem naslovu https://odprtaup.upr.si/mod/page/view.php?id=1000. Povezavo do videokonference (uporabljen bo Zoom) boste prejeli en dan pred konferenco. Program konference bo predvidoma objavljen 26. februarja 2021.

Prisrčno vabljeni!

Programski in organizacijski odbor