• Elektronska pošta

    Študentje pridobite uradni elektronski naslov za elektronsko pošto z vpisom na fakulteto oz. UP.

    Študentski e-naslov je sestavljen iz študentove vpisne številke in dodatka @student.upr.si (npr. 62191234@student.upr.si).


    Pomen spremljanja uradne e-pošte

    Uporabniki ste dolžni redno spremljati sporočila, ki jih prejemate na ta e-naslov. Kar se pošlje nanj, se smatra, da ste prejeli in da ste obveščeni. Številna obvestila (npr. iz e-učilnic) se privzeto pošiljajo na te e-naslove.


    Spletna pošta (preko brskalnika)

    Študentje lahko e-pošto enostavno spremljate preko sistema spletne pošte v Office 365. Vstopite preko povezave https://www.office.com ali https://login.microsoftonline.com in se tam prijavite s svojim e-naslovom ter geslom (preberite več o enotni digitalni identiteti).

    Izmed ponujenih spletnih aplikacij, za delo z e-pošto izberete spletni Outlook.

    Tu je možna tudi nastavitev preusmeritve na poljuben drugi e-naslov, kar si uporabniki lahko po želji nastavite, ampak na svojo odgovornost (v tem primeru svetujemo temeljito testiranje, ker so preusmeritve na Gmail in druge e-naslove lahko včasih problematične in nezanesljive).


    Odjemalci (aplikacije) za e-pošto

    Uporabniki si lahko uredite pregledovanje e-pošte z namenskimi aplikacijami oz. odjemalci e-pošte, kot npr. Mozilla Thunderbird (brezplačen) ali MS Outlook. Seveda je možno uporabiti tudi mobilne aplikacije na telefonih. Prijavite se s svojim e-naslovom ter geslom (preberite več o enotni digitalni identiteti). Za mobilne naprave z operacijskim sistemom Android so na voljo kratka navodila.