Učiteljski forumi so dragoceni pri prenašanju dobrih praks in pri kolegialni podpori.

Vabljeni, da delite koristne informacije, dobre prakse in izkušnje na področju uporabe digitalnih učnih tehnologij z drugimi. Vabljeni tudi, da postavljate vprašanja, delite svoje pobude ali prosite za pomoč. Pomagajmo drug drugemu.

Zapise v forumu poskušajmo zapisati v tistem delu, ki je tematsko najbolj ustrezen. Če ne veste, kam bi svoje sporočilo zapisali, ga zapišite kar spodaj. Ta del je namreč namenjen splošnim vsebinam. Teme ostalih forumov so razvidne v bloku desno (kliknite na puščico  na desnem robu zgoraj).

Vprašanja in odgovore lahko zapišejo le registrirani uporabniki.

Spremenjen način uporabe 1KA

od Saša Planinc -

Spletna platforma za anketiranje 1KA je vstopila v novo obdobje. Dosedanja domena (1ka.si) postaja komercialna, vzpostavila pa se je dodatna domena na Arnesovi infrastrukturi (1ka.arnes.si), ki za učitelje, študente in druge imetnike digitalne identitete, ki je vključena v Arnes AAI, še vedno omogoča brezplačno, nespremenjeno in neomejeno uporabo. Na tem novem naslovu seveda stare ankete niso na voljo, ker gre za nov uporabniški račun, stare ankete so še vedno na voljo na prejšnjem naslovu.

Novica ni več zelo nova, na to pa opozarjamo, ker nekateri uporabniki še vedno uporabljajo 1ka.si in v njej zberejo podatke, kasneje pa jih iz novo ustvarjenih anket brezplačno ne morejo izvoziti od tam in imajo zato težavo oz. nepotreben strošek. Na 1ka.si je možno izvažanje le za ankete ustvarjene pred spremembo načina uporabe (1. julij 2020). Omogočen je bil tudi brezplačen prenos anket iz 1ka.si na 1ka.arnes.si.

Več si preberite še v obvestilih na 1KA: