Dodatne možnosti izvajanja spletnih aktivnosti - Socrative in Showbie

Dodatne možnosti izvajanja spletnih aktivnosti - Socrative in Showbie

od Tina Orel Frank -
Število odgovorov: 1

Pozdravljeni, 

dva programa, ki sta nam ponudila brezplačen dostop do pro verzije sta Socrative in Showbie. Trenutno Rian (na UP FTŠ Turistica) ureja dostop za celotno fakulteto. Ko bo urejeno, vas obvesti. Najverjetneje jih že kar nekaj učiteljev pozna in uporablja. Pro verzija pa omogoča večje število vprašanj in možnosti spremljanja odgovorov v Socrativu, Showbie pro verzija pa omogoča daljše posnetke (v trenutni brezplačni verziji so dovoljeni posnetki dolžine ene minute), ki jih učitelj lahko vnese v gradivo. 

Vse dobro vsem, 

Tina

#ostanimodoma

Odg: Dodatne možnosti izvajanja spletnih aktivnosti - Socrative in Showbie

od Šarolta Godnič Vičič -
Živjo, Tina,

najlepša ti hvala za to informacijo. Glasovalni sistemi so med seboj različni, zato je prav, da izberemo takšne, ki nam omogočajo postavljanje določenih tipov vprašanj in prikazujejo odgovore tako, da je to za nas in za študente čim bolj informativno. V spletnih konferenčnih predavalnicah lahko odgovore prikažemo z deljenjem našega zaslona.

Poleg omenjenih dveh glasovalnih sistemov obstajajo tudi drugi, npr.
Za tiste, ki potrebujejo zares zmogljivo aplikacijo, svetujemo Zeetings. Je povsem brezplačen za izobraževalne ustanove in našo UP smo že vmestili v njihov sistem. Pri registraciji uporabite službeni e-naslov.
O pedagoški uporabi glasovalnih sistemov smo v času Tedna odprtega izobraževanja pripravili spletno delavnico. Posnetek prvega dela si lahko ogledate tu, na Odprti UP (Odprte vsebine).
Vabljeni, da z nami delite svoje izkušnje s temi orodji.
Lep pozdrav,
Šarolta