Kako vstavim v e-okolje videoposnetek in ne zgolj povezavo?

Kako vstavim v e-okolje videoposnetek in ne zgolj povezavo?

od Sonja Rutar -
Število odgovorov: 3

Pozdravljeni,

Vika je včeraj pojasnila, kako se vstavi videoposnetek v e- okolje tako, da udeleženci samo kliknejo in si ogledajo. Sama znam do sedaj naložiti samo URL in ga tudi pravilno poimenovati/nasloviti. Včeraj pa sem videla, da obstaja tudi način, ko se vidi v e-okolju posnetek, ampak ne vem, kje začeti. Lepo prosim če bi mi lahko napisali sekvence potrebnih klikov...

Hvala že vnaprej in lep pozdrav, Sonja Rutar

Re: Odg: Kako vstavim v e-okolje videoposnetek in ne zgolj povezavo?

od Viktorija Florjančič -

Sonja,

če pa imaš posnetek na ZOOM oblaku, potem vstaviš le povezavo in ključ. Vstavljanje povezave v besedilu prikažem tudi v že omenjen video vodiču. 

Sicer pa primer iz moje e-učilnice

Odg: Kako vstavim v e-okolje videoposnetek in ne zgolj povezavo?

od Šarolta Godnič Vičič -
Draga Sonja,

video posnetek lahko vgradimo v novo stran, oznako, sporočilo v forumu ali v knjigo. V vseh primerih je postopek enak.

Na YouTubeu poiščemo kodo tako, da kliknemo na Skupna raba, ki se nahaja pod videom, izberemo ikono z lomljenim oklepajem (< >) in kliknemo na Kopiraj.


Gremo v e-učilnico. V oknu, kjer urejamo besedilo, kliknemo na ikono z lomljenim oklepajem (< >) in prilepimo kodo, ki smo jo prekopirali iz YouTubea. Kliknemo Posodobi. Ko smo zaključili oblikovanjem, vir ali dejavnost samo še shranimo.
Upam, da bo opis v pomoč. :)
Če bi si kdo želel ogledati posnetek Vikine predstavitve Moodle (za začetnike), vabljeni k ogledu na naslovu: https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=b2VaYKdFWHKwhPempc5gVln3.
Lep pozdrav,
Šarolta