Forum o uporabi spletnih video konferenčnih sistemov

Samodejno neželeno snemanje zvoka med videokonferenco

Samodejno neželeno snemanje zvoka med videokonferenco

od Saša Planinc -
Število odgovorov: 0

Ker sem doživel neprijetno izkušnjo, opozarjam tudi ostale na težavo, ki se vam utegne morebiti zgoditi. Začelo se je s hitrim polnjenjem trdega diska in ni mi bilo jasno kaj bi ga lahko polnilo. Po nekaj raziskovanja sem prišel do spoznanja, da se v sistemsko mapo Temp, znotraj glavne mape Windows neželeno shranjujejo relativno velike zvočne datoteke.

Ni mi bilo jasno od kod so se vzele in sem eno zagnal. Zgroženo sem ugotovil, da se je samodejno posnela ena videokonferenca, kljub temu, da je v aplikaciji nisem snemal in da sem tako obljubil tudi udeležencem. Posnetkov je bilo najmanj za en teden nazaj in nemudoma sem jih izbrisal. Sprva sem pomislil na krivdo videokonferenčne aplikacije, a se je izkazalo, da so bile posnete videokonference iz različnih platform oz. aplikacij. Po kar nekaj raziskovanja sem na koncu ugotovil, da imam očitno milo rečeno eno precej nenavadno zvočno kartico, ki privzeto shranjuje zvočne datoteke. Več o težavi in njeni odpravi je na spodnji povezavi.

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-performance/windows-10-creating-wav-files-to-windowstemp/a4bdf342-b35e-4f56-b24f-8cd6250f84ca

Jaz sem s tem težavo uspešno rešil. Še vedno se je neka datoteka samodejno ustvarila, a ostala je velika le 1 KB, torej ni bilo nič posneto.

Svetujem tudi posodobitev gonilnikov za zvočno kartico, ker imam občutek, da pomaga. Sicer je malo verjetno, da bi imeli ravno tako, kot jaz, a vseeno opozorilo ni odveč.

Izvorno objavljeno: