7. Interes za zanimivosti v vprašalnikih

Za konec si poglejmo še, kako so anketiranci sprejeli zanimivosti v vprašalnikih, s čemer smo jih, kot že rečeno, želeli motivirati za odgovarjanje do konca in na nek način z aktualnimi informacijami nagraditi za sodelovanje. Med zanimivosti smo vključili 5 aktualnih informacij, od tega smo za goste uporabili le tri aktualne tudi za njih (1., 2. in 5.), za managerje in lastnike pa vse navedene v nadaljevanju:

  • 1. zanimivost - varnost hrane v povezavi s Covid-19 (povzeli smo, da strokovnjaki pravijo, da zaenkrat ni dokazov, da bi Covid-19 bistveno ogrožal varnost hrane ter managerje in lastnike pozvali, da naj izpostavljajo varnosti v svojih obratih in redno razkužujejo vse površine),
  • 2. zanimivost - trženjski splet za storitve oz. 7P (predstavili smo posamezne sestavine trženjskega spleta, na način kot je že bilo predstavljeno pri rezultatih ankete med gosti),
  • 3. zanimivost - posredniki za dostavo hrane (predstavili smo katera območja pokrivajo oz. v katerih krajih so že prisotni trije večji in bolj poznani ponudniki tovrstne storitve v Sloveniji: ehrana.si, lakomlacen.si in Wolt),
  • 4. zanimivost - Covid-19 ukrepi v prehrambnem gostinstvu (predstavili smo dognanja in nasvete skupine švicarskih študentov, ki so preverjali kateri ukrepi so se uveljavili)
  • 5. zanimivost - idejni zasnovi prehrambnega gostinskega obrata, zasnovani na gostih v mehurčkih (predstavili smo dve grafični ideji, razvidni iz spodnje slike)

Slika 1: Idejni zasnovi prehrambnega gostinskega obrata, zasnovani na gostih v mehurčkih

Poglejmo najprej interes med gosti. Za zanimivosti je bilo zainteresiranih manj kot polovica anketiranih, pri čemer se jim je bilo še najbolj zanimivo seznaniti z informacijami glede varnosti hrane, najmanj pa trženjskim spletom.

Tabela 24: Interes gostov za zanimivosti v vprašalniku

Pri managerjih in lastnikih je bilo interesa za odtenek več, z izjemo informacij glede posrednikov za dostavo, kjer je bil interes izrazito manjši. Managerje in lastnike sta še najbolj pritegnili idejni zasnovi prehrambnega gostinskega obrata, zasnovani na gostih v mehurčkih, na kar so imeli nekateri v zaključku tudi komentar, da gre za bodisi neprimerno, bodisi zanimivo rešitev, sledil pa je interes za informacija o razširjenem trženjskem spletu za storitve.

Tabela 25: Interes managerjev in lastnikov za zanimivosti v vprašalniku